Monday, 18 May 2009

MENGEMBARA KE HAPA?

Haritu bila borak pasal nak mengembara satu dua, cakap punyalah berkobar-kobar, kalah Najib punya 1Malaysia.

Lupakan Kathmandu

Lupakan Danau Toba

Lupakan Amsterdam

Lupakan Afrika Selatan.

Kalau Kuala Lipis ke Wakaf Baru pun dah macam ni:

Start keretapi berjalan sampai ke Wakaf Baru langsung tak bergerak dia ni. Kalau tren ke India tu tak dapat tempat duduk agaknya tidur berdirilah.

Tren sampai Wakaf Baru, orang lain pakat sudah nak habis hisap rokok di luar, dia baru turun tren. 

Turun saja tren, tak ada nak salam dengan sesiapa, terus ambil kerusi duduk. Tak adalah nak tolong Mat Jan yang dah nak pitam ni ke.

Muka tak usah cakaplah. Dah macam orang kena virus. 

Nak mengembara satu dunia?




20 comments:

aishah_conteng_je said...

buat diriku gelak dalam selimut tengah2 malam ni...

tidurla...duk gelakkan orang je dari tadi ni~~

Darkk said...

first!!

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

Mabruk! Mabruk!
bos, lepas ni datang kelantan lagi.

gua tak sempat amik otograph itu malam

Anonymous said...

Tak pe la bro..
dia star pada ari tu

Klik sini untuk dapatkan free LG phoneAVmon

pye:rudz said...

mengembara dalam tidur je lah pipi

JarvisKoker said...
This comment has been removed by the author.
Pipiyapong said...

Woi cilakak..!! Gua punya laa tip top prestasi dalam keretapi.

The 4 said...

Korang dtg la lagi.. Gua x tahu yg korang ubah tempat mlm tuh.. demm tol.. Gua pn x tahu nk kontek sapa mlm tuh.. Teruk betul.. last minit ke ubah tempat..

terrarosa said...

wei maghi la lagi,
kawe ado hutang gamba dengan geng Soljah, sempat ambil gambar pipi jer, tu pun sebab nak bagi dekat mak gan aboh dier.

kalu jadi maghi kelate lagi, kawe jadi AJK makanan. Buleh ?

bokbon said...

hahaha!

JO said...

best tak datang kelantan? hehe.

Anonymous said...

ke-12!

Tok Rimau said...

Urusan tukar tempat macam game harta karun adalah keputusan urusetia.

Soljah hanya memenuhi jemputan urusetia.

Soljah Tour tunggu jemputan dari negeri2 lain pula.

BudAk hijAu said...

hahahaha...hampas jugak die neh!!

S.YanaZ said...

Agaknya naik kapalterbang kot baru dia nak berjalan2.
Ha.ha.

syahza said...

masa dlm tren tu dia ade ngigau2 x?

The 4 said...

Ni kalau keretapi terbabas p N9 pn x sedar.. hehehe.. keretapi dh gostang balik pn agknya still nyenyak..

nuyuljana said...

haha.

muka lumpy bru bangun.

Dhani said...

nanti ambe organize kat Kuale Ganu pulok. deme nok naik mende mari Ganu? naik jet ski bulih dok?

cacah said...

haha...
itu belum tempoh puncak perjalanan more than 12 hours bang!

hopefully what you have experience there was worth the travelling episode!