Tuesday, 28 April 2009

Sudah terbit! Dijual Sekarang!!

Buku yang anda nanti-nantikan kini sudah terbit! Cetakan terhad, dan tidak akan diulang cetak!!

Koleksi tulisan blogger paling kacip - Pipiyapong Abdillah.





Jualan KACIP secara online sudah ditutup!!

** ** ** **
Updet 1

Sehingga jam 3:42pm, 21 April 2009.

23 buku sudah dipesan, dan bayaran sudah langsai!

Jadi kenapa perlu berlengah-lengah lagi untuk mendapatkannya?

Kami akan paksa Pipiyapong untuk tandatangan! Harap bersabar, jangan merusuh wei!!

** ** ** **
Updet 2

Sehingga jam 7:16pm, 21 April 2009



Kalau kami beritahu cuma 100 naskhah sahaja yang dicetak, kamu masih nak tunggu esok juga ke baru nak buat pesanan?

Lu sendiri mau ingat la, kawan! Ha ha!!

Pipiyapong kata, Khamis ni baru dia nak datang sign buku. Maknanya, paling awal kami dapat masukkan ke dalam tong pos ialah pada malam yang sama. Jadi, ikut perkiraannya mungkin Isnin berikutnya kamu boleh dapat buku tu.

Kamu agak-agak berapa naskhah dia boleh sign pada satu sesi? Lambat pesan, tak ber-sign la gamaknya buku kamu tu. Muahahahahahah!!!

** ** ** **
Updet 3

Sehingga jam 9:27pm, 21 April 2009



Esok, kalau semua KACIP sold-out, baru padan muka kamu-kamu yang banyak bunyi tapi haram tak pesan pun!

Tomorrow is another day! Ciao!

** ** ** **
Updet 4

Sehingga jam 2.49pm, 22 April 2009



** ** ** **
Updet 5

Sehingga jam 5.26pm, 22 April 2009



Unit SENJATAH menjangkakan 100 lebih naskhah akan habis terjual sehingga hujung minggu ini.

Esok dijadualkan, Pipiyapong akan sign KACIP. Malam esok juga, unit SENJATAH akan masukkan KACIP ke dalam sampul, tulis alamat dan tampal setem. Akhir sekali, masukkan ke dalam tong pos, dan pasrah sahaja menunggu pekerja-pekerja Pos Malaysia yang berdedikasi untuk menjalankan tugasan mereka seterusnya.

KACIP dijangka sampai ke tangan pemesan-pemesan yang sudah membuat bayaran pada hari Sabtu ni juga (paling awal). Kalau tidak sampai Sabtu ni, mungkin Isnin, Selasa atau Rabu la jawabnya baru sampai. Kalau Khamis depan masih tak terima, lu kasi jerit kuat-kuat.

Lu gembira tak dengar berita ni? Lu cakap betul-betul, beb!

** ** ** **
Updet 6

Sehingga jam 5.26pm, 22 April 2009

Sekadar untuk mengesahkan bahawa kami telah menerima pesanan dan bayaran dari nama-nama yang tersenarai ini.

Untuk pembayaran selain dari apa yang telah kami sahkan di atas, kami akan senaraikan kemudian.

Terima kasih!

** ** ** **
Updet 7

Sehingga jam 9.16am, 23 April 2009



** ** ** **
Updet 8

Sehingga jam 11.28am, 23 April 2009

Tambahan kepada senarai di Updet 6, kami telah mengesahkan pesanan dan bayaran dari nama-nama berikut:

Terima kasih!
** ** ** **
Updet 9

Bukan hari ni, hari gaji gomen ke?

Kalau buat bayaran guna akaun orang lain, sila beritahu kami melalui emel!

Kalau kami lambat sahkan pembayaran anda, lagi banyak masa kami perlukan sebelum kami boleh proses pesanan anda.

Kalau lu rasa-rasa nak KACIP sampai lagi tiga empat bulan, lu tak payah buat apa-apa. Lu boleh buat bodoh saja...

Harap maklum!

51 comments:

Olive Tree Guitar Ensemble said...

Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing!

terrarosa said...

bereh...

kawe oda sblum kul 5 pete ni.

vidadarisakura said...

er..rm20 termasuk kos penghantaran?

dilah said...

ai dah order dah.......agak2 bila yer bleh sampai kat depan pintu umah ai.....giler tak sabar nak baca ni

sinaganaga said...

OTGE,
Thanks, dude!

Terra,
Terima kasih. Aok memang kacip.

Vida,
Lu bayar 'ja RM20. Yang lain-lain tu kami uruskan (mungkin kami akan pecahkan tabung Tok Rimau lagi sekali!). He he.

Dilah,
Team SENJATAH baru bangun tidur. Bagi mereka sedikit masa untuk cuci muka. Lepas tu - mereka akan uruskan penghantarannya. :)

pye:rudz said...

boleh bantu besarkan paparan gambar kulit depan dan belakang? gua nak tengok sinopsis lah brader. bolehkah begitu?

HazirahMahadzir said...

sekejap!
tgh mkn ni.
jap lagi ATM bakal sy tuju!

T_T

angel_baik said...

gua dah order. dah isi form. dah buat payment. cepat proses. hehe.. tak sabar nak tgu posmen sampai depan rumah nie..

Op said...

KACIP segar baru keluar oven.

macam biasa - harap bagi masa 7-12 hari untuk proses penghantaran ya dudes!

Sindiket Soljah said...

Terima kasih kerana sudah membuat tempahan dan bayaran.

Ini hanya untuk mengesahkan bayaran sudah diterima daripada:

FADHILAH BINTI MOHD SALLE,
NOR AFIDA ABDULLAH,
MURSYID BIN ISMAIL,
MUHAMMAD ZAINI BIN SHARUD,
MOHD IZAMIL YUSRAIME,
FADLI BIN ISMAIL,
SITI NORLAILA BINTI AHMAD,
MOHAMAD RAZLAN BIN ABDUL

(Maaf, nama mungkin tidak penuh!)

AyAres151 said...

wa dah buat bayaran today..
21 apr... jam 14.25.. sila semak...

dan sila post sepantasnya...

muakaakaka

aw3rz said...

sudah buat bayaran juga - 21/04/2009 @ 03:07 PM

terima kasih!

Op said...

angel, ayares, aw3rz - terima kasih. tunggu dalam tempoh 7-12 hari ya.

jajazuzu said...

ohh..kena bank in dulu baru isi borang ye? kalo gitu esok pagi la. cop 1 ye

terrarosa said...

siapa FIDA ABDULLAH tu ?
nama cam nak sama gan
FIRDAUS ABDILLAH kan ?
hahaha...

ah lupakan sinopsis blook yang kita dah tahu...
Masa untuk fikirkan perasaan keluarga dan rakan - rakan kita yang baru kawin , yang baru dapat anak pertama , yang tak pernah dapat kad raya tiba2 dapat kad yang bersaiz A3 ataupun perasaan member yang baru dapat merasa KWSP sebab memilih skim pencen.
Ya. Begitulah juga perasaan mereka apabila mendapat KACIP secara percuma !
hahaha...apa lagi..
rebutlah peluang untuk beli KACIP lebih dari seKACIP !

Pettoo said...

Gua terpaksa jual kasut kulit gua untuk beli buku ni.Esok lusa gua mesti booking.

Indrasakty said...

Kita jadi tahu siapa penulis blurb itu.

Ha ha.

Bory said...

Gua suda buat payment...kasik tunggu dengan sabar...

Darab Dua said...

gua dah buat bayaran maghrib tadi.

Qarmadharma said...

wa dah bank in tadi petang, lu punya kerani ckp ari jumaat baru nk pos.

wa dah menggigil ni beb, lu ada penadol??

air badak???

ainfazrin said...

Saya dah order..Nanti tlg sahkan payment saya yep. pagi-pagi tak mandi lagi terus transfer duit ni. punya lah excited. hakhak!

iYda Juhar said...

haluuuuuuuuuu..

tadi suda isi borang
suda buat pembayaran juga
skang saya cuma nuggu bukunya aja.

ahahah!!

BuahKranjiDalamPerahu said...

teman menunggu sambil berdebor di belakang pintu..hati rase berkecamuk di kocak kocak..

hegira said...

mak ai. siap ada statistik.
makanya, betul kapitalis nih! :)

Op said...

bukanlah kami kapitalis
cuma nak kasitau, kalau kau lambat beli, dah habis, nyesal nanti.

hehe

the uncle said...

beb ahmad rawandi punyer payment dibuat oleh nooraihan via m2u..
heheh ak kt africa nih,
mgg depan blk tggl kutip buku kt peti surat jerk..

sinaganaga said...

Hegira,
Ini bukan kapitalis. Ini nak beritahu bahawa unit SENJATAH memang hebat - belum ada lagi mana2 penerbit indie yang mempunyai staf perniagaan dan pemasaran yang setuntas terancang seperti mereka.

Oh ya, maklumat terkini yang kami terima drp unit SENJATAH - sehingga kini, masuk hari kedua, tidak sampai pun 24 jam - 50 naskhah telah terjual.

Darkk said...

Nanti gua oda. tak sabo-sabo la enchek nie..

Ukay Perdana said...

Kejayaan ni akan aku jadikan point setiap kali kalo ko ngelat nak belanja makan atau buat sebarang pembayaran.

Cayalah!

Dhani said...

geng. simpan untuk aku sekeping. aku nak beli by hand jek kat maskara kat kota bharu nanti. boleh?

Ahmad Azrin Aziz said...

hajatnya gua nak beli 'kacip' nanti maskara di KB..

jadi gua perlu informasi tentang maskara KB..

tok, bagi informasi kat gua.. boleh gua promate sikit-sikit dekat blog gua..

~...@.@...~ said...

ade lagi ke??gua nak la beb!!

~...@.@...~ said...

ade jual kat kedai buku x??susah la care pembayaran die!!

pye:rudz said...

kembang-kempis hidungku tatkala melihatkan namaku terpampang dalam senarai menunggu yang pertama.
dan hidungku masih kembang-kempis lagi.

cha2cha said...

da bayar da 25.04.09 10.14am sila semak...xsabar nk tgu kacip sampai kt opis

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar pemberitahuan demi kesejahteraan hidup.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

P.A.R.O.P.S said...

beli jangan x beli. haku punya belum order. har3.

lya said...

salam souljah...
kalau book dulu boleh x...
area campus ni takde maybank la..
nnt 12 may baru leh bank in...
boleh kah?

Pherry Clucker said...

gua dah oder.
lu jangan buat-buat lupa nak hantar pulak.

cacah said...

saya pun dah bayar. baru je tadi. :)

lya said...

dh order n byr..cant wait to have the book~

Khairul Johari said...

alamak.
lambat masuk blog.

ada lagi ke?

Anonymous said...

dah bayar dah order
check la
abdul hafiz abdullah chek

Sindiket Soljah said...

KACIP masih dijual, boleh dapatkannya sekarang.

Lepas bayar, baru isi borang. Isi alamat jangan salah, tak sampai kami tak tahu.

ikoko said...

Yeay.. dah send..

sikit punya susah nak transfer duit semalam...

:P last2 .. pagi ni baru bleh buat pembayaran.. alhamdulillah..

tak sabar nak baca "KACIP".

[[~R*i*Y*s*E*s*L*a*D*y~ ]] said...

Ada LGi ker Buku ni..
KEr dah Sold Out..
MonDAy Still Boleh LAgi KAn..

cha2cha said...

KACIP sudah sampai dengan selamat dan ade sign pipi...thanks =)

. p i s e y . said...

ado lagi dok buku neyh??

baru nop oda neyh.

liyana said...

ada lagik x kacip?? nk beli...

Sindiket Soljah said...

kacip tu apa?

Hasreezan Hassan said...

Cewah tak ada reprint ke ke?