Sunday, 3 February 2008

GAMBAR-GAMBAR SEKITAR MASKARA 6...

[ jika anda inginkan original file, sila tinggalkan e-mail di comments ]


















tok rimau, pengerusi majlis yg gila kuasa...hak hak hak... (aku syak dia offer nk jadi MC sbb dpt perform lebih lama dari org lain he he he... camne pun berjaya menjalankan tugas dgn cemerlang, gemilang dan terbilang [background muzik : politik politik pembohongan sistematik.. politik politik....]




nuras, lagu dari tebing sungai (kole kangsor). best... bab2 akustik ni memang wa suka...
aku tgk jualan CD demo depa jugak sangat laris...



sufian abas membaca salah sebuah karya beliau dari buku 'kasut biru rubina' yg akan dilancarkan pada 16/2/08 nanti di central market annexe...



chairman mao deansham sedang melakukan 'komedi berdiri' berani mati...




che guavera deansham pula...



sesi makan-makan, borak-borak, kenal-kenal dan beli buku/CD... crowd malam ni amat memberangsangkan, sekitar 50 org... makanan malam itu ditaja oleh PTS dan disediakan oleh nida pinkplaton...



nuras, perform sekali lagi dgn penyanyi utamanya nur azmi... salah satu lagunya 'aku bukan bohjan'. lagu diorang memang catchy, tapi sbb baru first time dengar tak dapat le nak singalong...





nazim masnawi dari komikoo... dgr cerita ramai tak puas hati lepas dia baca artikel 'tentang nostalgia' dari komikoo feb08. almaklumlah ramai hadirin terdiri dari otai2 (baca: tua...) belaka ha ha... nostalgia sekurang2nya dapat menjadikan depa 'muda' (inside) seketika...



barisan soljah dari kiri : pipiyapong, jigo (dan anaknya, dian, yg semakin comel dan keletah...), amirmukhriz, matjan, sinaganaga, Op,
bawah dari kiri : tokrimau, vovin dan spyz...
tiada dalam gambar : samurai, tidak dpt hadir dgn alasan kukuh...


gambar2 lain :

sufian abas...

13 comments:

pipiyapong said...

tidak..!!!mana gambar gua..!!???

spyz said...

aikkk.. dah ada komen? wa tak sempat abis upload lagi ha ha..
dude, sori bebetul.. wa khusyuk dgr lu berkarya sampai lupa nak tangkap gambar. tapi Op n org lain ada shoot rasanya..
camnepun.. salute!!!

Sufian said...

Gambar gua kat sini... tu pun kalau sudi tengok...

http://www.flickr.com/photos/sufian_abas/sets/72157600200846267/

Kenapa lu orang punya kamera buat gua nampak gemuk? Cuba nak jatuhkan gua ker?

dugongsenyum said...

projek maskara korang besh, aku tumpang bangga.

sinaganaga said...

Sufian,
Bukan lu saja - wa pun nampak gumuk dalam dia orang punya kamera, afsal hah?

fadz said...

makin lama maskara makin best lah!!! aku malas nak rebiu pepanjang but biarlah aku rebiu je kat sini: the best part for me was 2 moments, the two tamil women with their Kamal Hassan version of serenade love letter and Mat Jan's "Politik2 Pembohongan Sistematik".. then there was nazim masnawi with his honest and pricky issue on being nostalic and old (was it actually Zack Darney or his?). sufian abbas was short and simple. Zaki was cool, though cant really hear what he said, but when i asked to look up his writing, i was like, literally oooze over..im his next fantasy fan for sure! I love deansham's gelabah-at-1st-then-punch up- pow wow lines, brilliant! I love the mix (and mixed up) host/readers, even the magic shows are fascinating and cute. and yes, the best part of maskara is the 'who the fuck cares' part in the end where those 'late night shows' and 'anak2 kena tidur' are given some chances to show their stuff. weirdly that nite, a mix of soft porn, sex romp, gothic all deal with the phallus theme..and of coz, Mat Jan burn the house down in the end..such a great nite!! though i felt dissapointed a bit when books that are given out by me, masih ada yg tertinggal...hmm, shd i stop donating books? i dunno, u guys decide..

cik daun said...

alaa.. aku aje yang jerit2 "politik! politik! pembohongan sistematik!!"

aku mmg cepat teruja dengan live performance nih.. ahahaha..

jiGOMorrison said...

Aku dah nampak kereta bercahaya biru berlegar-legar di luar pagar. Ha ha!!

sinaganaga said...

Fadz,
Buku-buku tu - daripada kita buang/simpan - baik kita bagi free je kat kawan2. Buku Briget Badot tu semua malu nak ambil. Ha ha.

sinaganaga said...

Fadz,
terima kasih juga buku Artistic Imperatives tu. Wa dah rembat awal2. Hah!

jiGOMorrison said...

Buku Bridget Bardot tu aku belek-belek juga. Dia tulis kat kulit, with 8 revealing pictures. Aku selak-selak tak jumpa pun. Sebab tu aku tak ambik. Ha ha!!

fadz said...

haha, 8 revealing pictures tu dah lama abah aku sorok..!!

dont ask me why:p

S.YanaZ said...

mat jan ke tuh...

ingatkan Abhishek Bachchan...