Friday, 3 September 2010

Kemudian... gua masuk Sindiket Soljah.

...
Faking cunt! Soljah setiap dua bulan sekali buat MASKARA dan setahun sekali MASKARA Shorties dan Showcase. Siapa yang kasi duit? Siapa? Yusuf Haslam? M Nasir yang main lagu rakyat tu? Menteri Kesenian?

Duit untung tadilah kita orang pakai. Sindiket Soljah guna untuk beli PA System. Guna untuk beli kerusi, beli alat bertukang, pemain DVD, kanvas layar dan sebagainya untuk perjalanan acara. Dan yang paling penting, guna untuk beli mikrofon mahal supaya Ana Raffali boleh menyanyi dengan suara sedap dan lu orang boleh datang tengok free tak payah bayar!
...
baca selanjutnya apa yang PIPIYAPONG tulis.

3 comments:

Our Life is Different said...

okay.. gua orang pertama komen. gua terus terang cakap. gua respek sindiket soljah. walaupun, gua tak pernah pegi show dia (sebab gua dah duduk penang sekarang ni), gua suka apa yang dia buat. usaha seni dia, usaha buat short film dia. gua suka! dan gua rasa sindiket soljah takda unusr unsur yang cuba nak buat ianya macam politikal yg macam so called hardcore punk tu. it is just art! and gua suka! and gua rasa semua orang boleh pegi dan enjoy show dia. tak kisahlah, lu rempit ka, lu umno ka, lu pas ka, lu takda parti ka, lu kaki clubbing ka..semua orang boleh join! and kalau tak silap gua, free pulak tu! gua salute!

dan lagi satu gua nak cakap, baru baru ni gua ada borak dengan member gua pasal buku. dia sekarang tinggal us. aku cakap kat dia, nak cari buku alternative kat malaysia susah. us punya "independent book scene" lagi best. lepas tu, gua tambah, kalau kat malaysia yg gua tahu, sindiket soljah. itu pun cepat habis.

saja nak cerita kat lu semua. bagi lu semua bangga.

Linglung said...

sangat deep ceritanya..sangat deep!

sinaganaga said...

OLID: Terima kasih sebab suka kami.