Sunday, 8 July 2007

Pra Maskara 2

Vovin: selaku pengarah program, menunjukkan apa yang dikatakan 'kepimpinan melalui teladan'


Jigo: mengambil masa dua minggu untuk memikirkan setting prop supaya selepas-selepas ini, penggunaan tangga tidak lagi diperlukan.


Spyz: sambil buat kerja, sambil memikirkan gaya terbaik untuk mendeklamasikan sajak Aku (dan pada malam tersebut, Spyz membuktikan dia juga mempunyai bakat di dalam mendeklamasikan sajak!)



Sinaganaga: macam biasalah, dengan gaya ketua turusnya.




Amir Mukhriz: "kau banyak duduklah Amir!" komplen Sinaganaga.

Hhehehhe.


***


(Syukur, program pada malamnya, berjalan dengan lancar dan bertambah baik daripada panganjuran MASKARA yang pertama. InsyaAllah, akan lebih baik, pada penganjuran yang akan-akan datang. Terima kasih kepada semua yang menyokong!)

13 comments:

sinaganaga said...

Allo!!!!!
Itu langsir kasi tuka!!!!!

Amir Mukhriz said...

yeah, of course. mungkin kepada yang lebih eksotik. seperti kain batik jawa. atau kain pelikat cap gajah duduk.

Ayu Azuraimi said...

actually langsir pun mcm best dah gak! hehe. lilin2 tu best!

spyz said...

dude,
wa teruja dgn sambutan mlm tu..

p/s kita tambah kain kaler lain aje belakang langsir tu..
8'6" kan dah ukur..

p/s II gelabah skit sbb sampai2 aje dah start n aku org selepas tu.. haha.. tak melayu sungguh laa.. melayu mana ada start ikut masa.. heheheh..

fadz said...

buat kat luar tak leh ke? sejuk sikit..janji bawak ubat nyamuk, atau kemenyan

dugongsenyum said...

simpati kepada mee goreng, lenkali request kepada penaja mee goreng, tukar kepada bihun atau kuew tiau haha

Tok Rimau said...

1. Maaf tidak membantu banyak.

2. Harap mis-sen-scene (betul ke ja ni?) aku dapat memuaskan hati Ketua Turus. Sorry, masa open mic, DV tape habis. Kalian tak dapat masuk video.

3. Air tak cukup. Semoga ada yang sedekah air, next Maskara.

4. Langsir utk Maskara Ogos, eloknya bendera M'sia. Sila kebas dari tiang DBKL.

5. Tahniah kepada penganjur for a job well done. Penanda aras Maskara naik tinggi memberi tekanan kepada persembahan yang akan datang.

Amir Mukhriz said...

ayu, langsir tu, memang best, tapi, dah dua kali guna langsir yang sama, memang dah tiba masanya di beri wajah baru :)

fadz, akan kami timbang-timbangkan usul tu. thanx.

Ayu Azuraimi said...

haha. oke. langsir sudah tiba berwajah baru. hehe.

Amyz said...

Tok R :
3. Air tak cukup. Semoga ada yang sedekah air, next Maskara.


Harap2 dia tak janji kosong. Hahaha.

sinaganaga said...

Ayu, Amyz,
Aku ni... part langsir2 ni... bukannya aku reti sangat nak pilih kainnya!

Help! Kau mana ada jual kain ela murah2?

amyz! said...

kat jln TAR tu byk jual langsir. nak beli pattern apa semua ada. minta Nida carikan la. tmpt kerja dia dekat2 situ. haha.

siti noyu said...

tak sabar mau pegang2 langsir baru rumah pena nt..