Tuesday, 8 December 2009

PostMaskara [18]


Macam selalu-selalu, khalayak yang datang menonton melimpah-ruah sehingga ke luar rumah.


Disiplin terpuji. Luruskan barisan sambil menonton persembahan. "Dude, lu orang memang hip! Jumpa lagi sabtu ni, y'all!"


Pergh! Orang agama-agama pun ada singgah ni!


Geng Merajuk. Sebab tak dapat duduk kat dalam. Jantan yang paling kanan sekali sedang menangis.


Star pada malam itu adalah 'adik' kepada Wani Ardy yang bermain gitar bass tu. Lu tengok dia punya seluar pun lu dah boleh teka dah berapa hip dia punya permainan, dude!

"Zan! Lu ada berani ke tunjuk lu punya skill kat Maskara ni weh? Hah, t shirt lu ada kat gua - gua simpan sampai lu datang amek. Bila-bila pun tak apa!"


Malam adik-adik hip! Ya, adik kepada Raihani pun hip.


Gua cuma sempat beri sentuhan kreatif kepada serkup kepala penyanyi utama Pres Ban. Yang lelain - tak sempat! Lagi pun, yang lelain tu rock star! Rock star mana nak dengar cakap fashion designer. *ahaks!* Rock star mende rambut pendek, aok!!! Rock star macam gampang tu!!! HA HA.


Lt. Kolonel pun mari ni. Pergh! "Hatiku kau curi lagi....!"


Bomoh tahan hujan.


Sebahagian daripada anggota Sindiket Sol-Jah dari unit kepala kebal sedang bertugas.

Jika kamu rebiu MASKARA 18 di blog, tinggalkan link di sini. Kami akan pautkan.


Pres Bangang oleh Bart 'Kotey' Ahmad.

Bongo oleh Toqreemaow.

19 comments:

wahyun said...

propa! hahahahaha!
mana dia gmbr pengerusi masjid yg balik smayang isya' yg truuuus meluncur ke rumah PENA tu? hahahahaha!

Anonymous said...

Ada wakil dari JAIS datang nak semak tauliah ke, Tuan?

wahyun said...

hahahahaha! cool2!

sinaganaga said...

Wahyun,
Adaaaaaa! Ha ha.

Anoi,
:)

Dark Ray™ said...

ahahaha...
jumpa di sana..
insyaallah..

aloy_paradoks said...

mana gambar Wahyu buat show... artis tu woooo...

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!!

pandangan belakang Tok Rimau~

zan said...

Fuh..cabaran terbuka lu lontarkan untuk wa ek..hahaha

Wa boleh je Jend tapi takut tak kena konsep. Maskara banyak target "flower power".. puisi + pop. Wa ni zaman2 purba punya muzik..huhuhu

Tapi tengah adjust gak kot2 dapat tangkap mana2 SN jadi vocalist wa..hehehe

p/s: baju nanti wa datang DBP kot tapi tak tau bila..hehehe

Pipiyapong said...

Zaini, kalau perform pemain bass 3, vokal 1, orait tak?

sinaganaga said...

Zan, PP,
Gua ada gak 'tabur' idea bass conserto tu kat 'adik' di Wani Ardy tu... gua syak dia cuak jugak tu! Ha ha.

Makanya, gua cadang lu orang 'ja kasi 'on' bass concerto tu. Ada beran?

sinaganaga said...

Zan, PP,
Next year set up itu bass band - lu orang + Dean Sham ke. Perghhhh! Kalau lu orang tiga orang - serupa gajah sama gajah berjaduh; kancil tersepit tengah-tengah. PERGHHHHH!

zan said...

Jend..
Part aku insyaallah kot..PP pun wa rasa ok. Dapat sorang lagi, memang menarik..Wa cadang bassist Dewangga Sakti..hehehe..Metal punya kaki tu..

Tunggu Maestro PP kasi kata putus, ok bebeh?

zan said...

Dean Sham pun ok gak..Ada aura2 SN gak tu..hahaha

wahyun said...

3 BASS vs 1 Vokal = funk bass letup2!

sinaganaga said...

Zan,
Kalu ada 1 vokalist hok suara macam gampang menarik juga tu! Gua cadang - lu orang angkat Norman Soo.

Ajami Hashim said...

Rugi ker tak rugi gua balik awal tak rekod show rockstar gampang itew???

gagap said...

gua masuk hutan masa ni..nanti lagi maskara gua kena pergi..nak jual topap 10 celcom harga 8 hinggit.

geartinggi said...

Skuad TV Meledi buat liputan:

http://geartinggi.com/2009/12/13/meledi-berita-hangat-lagi-sensasi/

bebelbebal said...

Sori aku baru rebiu setelah sekian lama. Rebiu aku agak 18sx. Kalau rasa tak tahan baik jangan melawat...kah kah kah