Thursday, 30 September, 2010

Buku bergambar medan ekspresi

Cari gambar Naga tersembunyi?

"Azalan yang berpengalaman dalam dunia penerbitan juga memberitahu, pemikiran penulis dan ilustrator dalam dunia penghasilan buku bergambar kanak-kanak tidak harus dihadkan. Bagi memajukan semula industri itu, pihak penerbit perlu berani untuk menerbitkan karya-karya baru yang diilhamkan oleh kanak-kanak di Malaysia."- Baca lanjut di KOSMO Online, 30 Sept. 2010.

Tuesday, 21 September, 2010

RARE SOL-JAH BOOKS FOR SALE

 Sol-jah sayangkan bumi. Kami mengalakkan Recycle, Reduce, Reuse. Maka, Sesiapa yang memiliki buku terbitan Sol-jah yang sudah sold out dan ingin menjualnya. Kami akan bantu promosikan secara percuma di blog ini.  Tidak perlu bayar komisen sesen pun.

Sila hantar e-mel tokrimauatgmaildotcom dengan tajuk BUKU SOL-JAH dan isinya:
  • Nama
  • No Telefon
  • Tajuk Buku
  • Harga Buku Yang Anda Pinta
  • Fizikal Buku
  • Foto anda dengan buku

Contoh:
Nama: Tok Rimau
No Telefon: 012-7367772
Tajuk Buku: Ayah Kita Bos
Fizikal buku: Baik. Ada tandatangan penulis. Ada tulisan nama pembeli asal. 2 helai muka surat di highlighter. Boleh dibaca.
Harga: Rm300

Oh! Yang di atas tu contoh je. Tok tak jual buku tu. Sayang. Sesiapa yang perlukan duit untuk kahwin, sambung belajar, beli rumah, beli susu anak dan lain-lain- Segera jual buku Sol-jah anda. T-shirt Sol-jah pun boleh jual sebagai vintage bundle. Market tengah subur ni.
 

p.s.
Jeneral kami, Sinaganaga juga vintage. Sekarang offer Rm5K serba berdiri. Sila hubungi tuan punya badan. Sementara stok masih ada.

AKAN TERBIT

Friday, 3 September, 2010

Kemudian... gua masuk Sindiket Soljah.

...
Faking cunt! Soljah setiap dua bulan sekali buat MASKARA dan setahun sekali MASKARA Shorties dan Showcase. Siapa yang kasi duit? Siapa? Yusuf Haslam? M Nasir yang main lagu rakyat tu? Menteri Kesenian?

Duit untung tadilah kita orang pakai. Sindiket Soljah guna untuk beli PA System. Guna untuk beli kerusi, beli alat bertukang, pemain DVD, kanvas layar dan sebagainya untuk perjalanan acara. Dan yang paling penting, guna untuk beli mikrofon mahal supaya Ana Raffali boleh menyanyi dengan suara sedap dan lu orang boleh datang tengok free tak payah bayar!
...
baca selanjutnya apa yang PIPIYAPONG tulis.