Tuesday, 24 August, 2010

Ulasan C3RK45

Yang, abang beli buku tu untuk Yang baca! Bukan untuk Yang tengok-tengok gambar [gambar Sindiket Sol-Jah di kaver belakang]. Lagipun semua gambar kat belakang tu dah di photoshop-kan!  oleh BUKAN SEPET

Akhirnya semua buku3 yg dipesan dri on9 smpi ke tapak tangan aku oleh SEMUT SEWEL

Jika para pembaca ada membuat review tentang buku ini - tinggalkan link-nya di ruangan komen ini ya!

Tuesday, 10 August, 2010

C3RK45 terjual lebih 200 naskhah dalam masa 5 jam di Maskara Shorties



Oleh kerana itu, DAPATKAN NASKHAH ANDA PADA HARI INI JUGA, sebelum 'sayang semuanyaaaaa, sudah terlambaaaaaat'.

Tinggal sedikit lagi, pat pat pat, siapa cepat dia dapat. Caranya mudah sahaja, ANDA cuma perlu klik pada Borang Pesanan C3RK45 atau Buku Baharu di kolumn sebelah dan patuhi segala arahannya satu per satu.

Segala keuntungan pendapatan hasil daripada penjualan buku ini akan dijanakan kepada aktiviti-aktiviti yang kami rancang - segalanya untuk ANDA juga.

Tanpa KAMI, siapalah ANDA. Dan tanpa ANDA, kami mungkin sedang kesepian di sini. Yeehah!

Sebarang masalah - hubungi kami di sindiketsoljah@gmail.com

Saturday, 7 August, 2010

MASKARA SHORTIES 2010 POSTER

Seperti biasa, siapa tidak datang dia kodi. Untuk perkembangan semasa projek Maskara Shorties sila ke laman web Maskara Shorties.

MASKARA SHORTIES
7.30 pm. 7 Ogos 2010
Rumah Pena
Jalan Dewan Bahasa
Kuala Lumpur
(sila klik PETA PLANET PENA, bersebelahan bendera Malaysia, di menu sebelah kanan! Atau search sahaja di maps.google.com)


Panduan Untuk Pengarah dan Media
1. Daftar nama anda dengan urusetia agar kami dapat mengenal anda. (supaya tak timbul lagi cakap-cakap bahawa kami tak layan anda macam tahun lepas, ha ha).

2. Kami telah mengambil segala langkah pencegahan dan pengujian untuk memastikan tiada masalah teknikal berkenaan keserasian alatan kami dan DVD yang kami terima. Jika masih juga berlaku masalah, kami mohon maaf terlebih awal.

Panduan Untuk Penonton
1. Jika ada orang cuba menjual tiket Maskara Shorties - sila jangan ambil peduli. Maskara Shorties adalah PERCUMA.

2. Kami mula marathon filem pendek 7.30 malam! Datang awal kerana ramai orang sesat jalan mencari Rumah PENA. Yang pernah pergi pun tersesat juga. Rujuk peta di blog kami agar anda tahu arah tujuan ke Rumah PENA/Maskara Shorties. Rujuk peta: http://bit.ly/baScKD

3. Parking kereta mengikut arahan penjaga parking bertauliah kami. Parking Utama: Laman Rumah Pena, Sepanjang Jalan Susur ke Rumah Pena, dan laman Gapena. Jika ruang penuh, anda terpaksa parking di tapak letak kereta kubur Cina di sebelah bangunan MAA. Hati-hati melintas lebuhraya tu.

4. Rumah Pena akan dibuka seawal jam 4 petang. Kalau datang awal, boleh bantu kami buat persiapan. Ruang solat disediakan di tingkat atas Rumah PENA. Tandas disediakan di tingkat atas rumah PENA dan di belakang rumah PENA.

5. Bawa duit kerana anda mungkin berminat untuk beli t-shirt terhad dan buku-buku Sol-jah yang terbaru, CERKAS dan SIAPA KEKAH BIDAN SEPIAH. (Sesuai untuk cenderahati keapada orang tersayang). Jajan juga ada dijual. Jika tiada duit, sila pinjam dengan jiran. Tiada paksaan.

6. Siapa datang awal boleh cop tempat duduk strategik di ruang Outdoor Cinema kami. Penonton digalakkan membawa alas tempat duduk seperti tikar memandangkan bilangan kerusi kami terhad.

7. Doa-doa la hari itu tidak hujan. Pun begitu baik sedia payung sebelum hujan. Kami sedang berusaha untuk kawtim dengan bomoh tahan hujan, serius.

8. Baca, sinopsis filem dan latar belakang pengarah di blog kami agar anda ada kelebihan pengetahuan berbanding orang di sebelah anda.

9. Tiada pemenang untuk filem-filem di Maskara Shorties kerana ia bukan satu pertandingan. Namun begitu, penonton digalakkan membuat senarai 10 filem terbaik di Maskara Shorties [tahun ke-3] di blog atau facebook masing-masing.

10. Jika anda membuat ulasan tentang Masakara Shorties, tinggalkan link ada di blog kami agar boleh kami promosikan entri anda. #Tag entri dan tweet anda sebagai #maskara. Labelkan sebagai Maskara atau Maskara Shorties.

11. Jika anda mengambil gambar di Maskara Shorties, tinggalkan link ada di blog kami agar boleh kami promosikan foto-foto anda.

12. Tong sampah disediakan. Jaga kebersihan Rumah Pena. Jika kita tidak jaga kebersihan, kami juga yang terpaksa menyapunya kelak.

13. Tiada larangan membawa makanan luar. Sila bawa bekalan makanan. Jika dikongsi bersama Sol-jah lagi la afdal.

14. Bantu kami timbulkan kesedaran, post poster Maskara Shorties (Ambil di blog kami) di blog, facebook, twitter dan lain-lain media.

BLOG KAMI
http://maskara-shorties.blogspot.com/
http://sol-jah.blogspot.com/


Pada hari bertuah itu juga, kami akan melancarkan buku Cerkas.

Dan pastinya, model-model kami akan mempamerkan busana terbaru koleksi T-shirt Sol-jah. Terimakasih Kulgai Model Agency.