Wednesday, 26 November, 2008

stok ROMLAH semakin susut!

romlah
21 Nov 2008 by en_me
Ingin membeli buku novel ‘romlah’ itu. Tapi sampai sekarang masih belum tiba. Jadi pihak penerbit telah berbesar hati menggantikan dengan yg baru. Dan me menjadi pemilik buku novel itu dengan rasminya hari ini. Alahai.


Baru Sampai - ROMLAH THE UNTOLD STORY
12 Nov 2008
by sitinurulhawa
Dulu aku beli k-eight dan aku suka, jadi aku beli romlah pulak. sindiket soljah jahat. Diaorg suka buat cetakan terhad je pastu tak cetak gi. Jadi paksa rela kenalah beli jugak, tak boleh tangguh2 kalau nak punyai buku ni. ...


ROMLAH dah sampai..
11 Nov 2008 by landaklaut
Encik Landak datang semalam dan bawa bersama Romlah datang. Romlah? sape tu? girlfriend baru? Ewah! bukanlah! beranilaa kalau die tu girlfriend! Ni haaa Romlah yang dinanti-nantikan tu.. ROMLAH the untold stories ...

Sehari dalam Hidup Saya
17 Nov 2008 by kekure
Kata Saharil dalam tulisannya di dalam Romlah the Untold Stories : Kadang-kadang realiti sebenar terlalu hambar, kita lebih percaya pada pembohongan. Aku tak perlu mengulas sebab itu hal peribadi dia dan kawannya, hanya mereka yang tahu ...

benak
18 Nov 2008 by doff
... gi sri aman. berangkat dari rumah aku jam 7 pagi. perjalanan dari kuching ke sri aman lebih kurang 3 jam. abang ipar aku yang drive. ako dok belakang sambil baca buku Romlah the Untold Stories. ada ler setengah jam aku membaca, ...

Cerita kawan Latep masuk masjid dengan Romlah.
3 Nov 2008 by blackpurple @ jowopinter
Petikan cerpen Serabut saya yang tak best dan entah apa-apa itu, termuat di dalam antologi terbitan Sindiket Sol-Jah, Romlah - The Untold Stories bersama 17 pencerpen yang lain. Juga 18 cerpen-cerpen seksi lain yang bisa menjentik jiwa ...



Tanda Tanya
4 Nov 2008 by Amy Z!
Aku quote ini dari Saharil di dalam ROMLAH:THE UNTOLD STORIES. (Yup, aku dah habis baca Romlah tadi. Owh. Something I can't resist bila dah ada di depan mata. Exam, exam lah. Baca Romlah, tetap baca juga. Haha.) ...

Tetiba gua rasa macam artis kena interview pulak.
5 Nov 2008 by Rambo
Smoking + reading Romlah the Untold Stories + mengeteh. 3. Favorite Memory with significant other? ~ Flat tire at Durian Tunggal. Fffff! 4. Last gift received? ~ a pencil. Back to primary school. kot? 5. Describe the last picture you ...

Aku perlukan rehat...
3 Nov 2008 by sukahati
Mlm tuh jugak aku dapat rembat kumpulan cerpen paling sexy, 'Romlah: The Untold Stories'. Menjadikan ini buku ke-6 dalam barisan buku2 yang aku beli tapi belum baca. Adehhh. Pukul 11, kitorang dah kene blah. ...

ROMLAH oh ROMLAH!
11 Nov 2008
by addyaholix
ROMLAH dah datang. Aku senyum pada ROMLAH tapi langsung tiada reaksi. Aku sentuh ROMLAH tapi langsung dia diam. Aku peluk ROMLAH erat-erat tapi dia tetap membisu. Aku terus dakap ROMLAH kejap-kejap. Tak mahu lepas. ...

review romlah
8 Nov 2008
by sabariah.noor
Banyak cerita dalam Romlah yang menyentuh sensitiviti kaum wanita contohnya aku, yang dah baca buku ni seolah-olah merendah-rendahkan martabat seorang wanita yang hanya tujuannya menjadi bahan pemuas nafsu si sang lelaki. ...

I Think It Coud Work Marylin
3 hours ago
by eamy
The B&W still didn't finished yet. Dang! I just saw the sun for less than one hour, huhu. But last night I saw the sun again at 2 am. How come? Satu perkara lagi. Romlah dah sampai, yeay! King cakap sape takde Romlah dia kodi. La la la. ...

Mereka sudah memilikinya. Anda bila lagi?

Email sindiketsoljah(at)gmail(d0t)com untuk mendapatkan antologi sensasi masakini: ROMLAH THE UNTOLD STORIES.

Kata sitinurulhawa, "
sindiket soljah jahat. Diaorg suka buat cetakan terhad je pastu tak cetak lagi. Jadi paksa rela kenalah beli jugak, tak boleh tangguh2 kalau nak punyai buku ni..."

Sanggupkah anda menggigit jari lagi setelah gagal memiliki buku-buku kami sebelum ini? Tunggu apa lagi, e
mail sindiketsoljah(at)gmail(d0t)com untuk mendapatkan antologi sensasi masakini: ROMLAH THE UNTOLD STORIES.

Kata eamy, "
sape takde Romlah dia kodi..."

Anda kodi? Jika tidak, jangan buang masa, e
mail sindiketsoljah(at)gmail(d0t)com untuk mendapatkan antologi sensasi masakini: ROMLAH THE UNTOLD STORIES.

Stok semakin susut. Jangan nanti nama anda diabadikan sebagai orang yang gagal memiliki antologi Romlah. Mati mata terbeliak kerana kempunan. Menjadi kera sumbang tatkala rakan sekeliling berbicara tentang Romlah.

E
mail sindiketsoljah(at)gmail(d0t)com sekarang untuk mendapatkan antologi sensasi masakini: ROMLAH THE UNTOLD STORIES.

Sunday, 16 November, 2008

MASKARA BALAK MALAYA

Cuma nak mengingatkan.

MASKARA BALAK MALAYA yang dijadualkan berlangsung pada 6 Disember telah diubah tarikhnya pada 13 Disember 2008.

TIADA MASKARA pada 6 Disember.

DIUBAH pada 13 Disember.

Ingat! 13 Disember!

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

MASKARA BALAK MALAYA pada 13 Disember.

Confuse jugak dengan tarikh MASKARA ni aku tak tau nak buat macam mana lagi dah.

Saturday, 15 November, 2008

SELLING FAST

Seleksi 19 cerpen seksi, oleh 18 penulis sensasi, tentang seorang gadis misteri.
ISTINJAK-ISTINJAK CINTA oleh Mat Jan OBLIVION oleh Fadli al-Akiti ROMLAH 2108 A.D. oleh Sinaganaga TIADA HADHARI oleh Bahruddin Bekri ROMLAH SIMFONI DALAM A MAJOR oleh Nazri M Annuar BELALAI oleh Saharil Hasrin Sanin CINTA DALAM KACA oleh Tok Rimau SERABUT oleh Jowopinter ROMLAH CUTI SEMINGGU oleh Tok Rimau DADA MERAH oleh Zalila Isa HIP! oleh Op HALKUM oleh Si Dugong PUDING SUSU ROMLAH oleh Samurai KENAPA TERLALU SERIUS? oleh Kumprinx PELESIT oleh Jigo NAMAKU ROMLAH oleh Bambang Sastrowardoyo KEPANJING oleh Spyz TWIT TWIT TWIT oleh Harris Maulana CINTA KHIDMAT PESANAN RINGKAS oleh Pipiyapong

RM22 senaskhah, termasuk harga pos (Malaysia sahaja).

Hubungi kami di sindiketsoljah at gmail dot com.

Pengumuman:
finieyferinos(at)yahoo(dot)com yang guna BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile, kami sudah jawab banyak kali, tapi mungkin sebab jawapan kami tidak diterima, jadi lain kali sila semak SPAM atau tinggalkan no telefon untuk kami hubungi!

Dan untuk kamu-kamu yang selalu merungut kata SENJATAH tak balas emel kamu, sila semak adakah kamu telah menghantar emel yang betul! Atau cuba semak kotak SPAM.

Saturday, 8 November, 2008

Pemenang Sayembara ROMLAH

Pemenang sayembara ROMLAH adalah cerpen 'Oblivion' oleh Fadli al-Akiti. Beliau menerima hadiah wang tunai RM100. Hadiah disampaikan oleh sutradara Mamat Khalid dan penyair Pyanhabib.

Penyertaan lain yang terpilih untuk dimuatkan dalam antologi ROMLAH adalah 'Tiada Hadhari' oleh Bahruddin Bekri, 'Serabut' oleh Jowopinter, 'Halkum' oleh Si Dugong, 'Dada Merah' oleh Bayan, "Kenapa Terlalu Serius?' oleh Kumprinx. Setiap penulis yang cerpennya tersiar menerima tiga naskhah ROMLAH.

Kepada peserta sayembara yang cerpennya tidak terpilih, jangan putus asa, cuba lagi dalam sayembara tahun depan (jika ada).

Friday, 7 November, 2008

Laporan MASKARA Shorties

Comment from "saharil" for "kau ajelah yang betul"
18 hours ago
Dan strike out tu juga mengingatkan aku satu insiden masa tayangan filem2 pendek maskara shorties di rumah Pena sabtu lepas: Cik Daun minta aku tandatangan buku Romlah, tapi aku dengan blur-nya telah menulis namanya sebagai Amyz, ...

Maskara Shorties
19 hours ago by CikAjun
Weekend lepas aku pergi dengan kawan-kawan yang aku suka ke Maskara Shorties. =) Masa mula-mula je aku sampai aku tengok dah ramai orang duduk dan bersedia nak tonton semua filem-filem pendek yang ada. Mula-mula sekali aku terus cari ...

Cekik - Bin Filem (2008)
5 Nov 2008 by Nazim Masnawi
Terus terang cakap, aku tidak pernah memahami kata-kata itu sehinggalah filem ini muncul – dan mengejutkan aku – di Maskara Shorties pada malam minggu lalu.** *Terutamanya dari segi bahasa filem. Wow, bahasa filemnya tinggi... wow, ...

Tetiba gua rasa macam artis kena interview pulak.
5 Nov 2008 by Rambo
Maskara Shorties. HUMCHAAA....! 24. Favorite brand of clothes? ~ Banana Republic? Nike? Giordano? 25. What is your ringtone? ~ Hey, Johnny Park by Foo Fighters and Red Light Indicates Doors Are Secured by Arctic Monkeys. Haih. Penat. ...

maskara shorties: nostalgia wayang pacak
5 Nov 2008
Dan lelaki di dalam van itu yang berada di sebelah pemandu akan menjerit kuat-kuat pada mikrofon di tangannya, “Tuan-tuan dan puan-puan! Malam ini akan diadakan tayangan wayang ga. Read more here: maskara shorties: nostalgia wayang ...

maskara shorties: nostalgia wayang pacak
5 Nov 2008 by zaki zainol aka kangaq
Bertempat di Rumah Pena dalam acara Maskara Shorties yang dianjurkan Sindiket Sol-jah. Tetapi mereka tidaklah menayangkan filem Bujang Lapuk dan tiada projektor di atas bumbung van. Ini wayang pacak moden yang menayangkan filem-filem ...

KL Trip - Part 2
5 Nov 2008 by zeemi
*click on pics to enlarge. original image size rawks*. *next post : KL Road Trip DETOUR - Maskara Shorties*

Maskara Shorties 2008
5 Nov 2008 by irwandy
Maskara Shorties 2008 adalah seperti festival tayangan filem pendek anjuran Sindiket Sol-Jah. Kesemuanya adalah sahabat2 blog sejak 4 tahun yg lepas drpd Geng Jurnal. Such a great effort by them. Mamat Khalid pun ada menyumbangkan satu ...

MASKARA SHORTIES: NOTA DARI JENDERAL SINDIKET SOL-JAH
5 Nov 2008 by MASKARA SHORTIES
Kami tidak akan compile filem-filem pendek di bawah durasi 10 minit tersebut kerana kerja kami hanyalah menayangkannya tanpa prajudis pada hari berkenaan sahaja. Harap maklum. Kendatipun, jika nak repeat tengok - anda boleh menghubungi ...

Biarlah Rahsia!
4 Nov 2008 by alif-mikail
Maskara Shorties.. Aku baru layan satu cerita je.. Terima kasih Bro Gunx .. Komen kalian koi tak sempat nak balas lagi..kepala masih ting tong! ************************************************************ Rahsia Aku? ...

maskara shorties :)
4 Nov 2008 by aifaa
we had our reunion! *i went on and postponed my flight! and it was worth everything... :). if i could... i'd definitely do it again!

‘SMS’.. Ajami Hashim : Ungkap Permasalahan Sosial…?
3 Nov 2008 by amy ikram ismail
Maka lahirlah, program Maskara Shorties yang menghimpunkan puluhan karya-karya daripada para blogger, anak-anak muda dan para penggiat filem itu sendiri khususnya, Mamat Khalid. Walaupun saya tidak dapat datang pada malam tersebut atas ...

Maskara Shorties 2008 : Lu Lu Lu Cah !
3 Nov 2008 by gunx
acara hampir tamat, pop corn sudah licin, air teh manis2 pucuk turut ba-gitu. penonton barangkali lapar dan haus. otak sudah tepu dengan hidangan genre itu genre ini. seni bersurat, bersirat, bertelanjang. mahu sampaikan sesuatu. dalam ...

on MS photos:sucky internet access
3 Nov 2008 by beep
regarding hang out @ Maskara Shorties last Saturday, i know all of u are waiting eagerly for our photos from me.unfortunately, the internet is not doing its best here so, u guys hv to wait, in the meantime i will try my best to upload ...

Entri MASKARA: Grip Phone
3 Nov 2008 by Firdaus
Grip Phone arahan Tok Rimau ini adalah filem pendek pertama yang saya ketahui penyertaannya untuk MASKARA. Dengan kredibiliti Tok Rimau sebagai salah seorang penerima anugerah BMW Shorties, saya tentunya mengharapkan kualiti yang tinggi ...

mahhass berkata..
3 Nov 2008 by Ajami Hashim
... duk jauh) dan filem kau ini adalah filem ke-2 selepas Cekik oleh Jhebat (binfilem) dalam banyak-banyak yg ditayang di Maskara-Shorties baru2 ni (ciss kenapa Festival ala Cinema-Paradiso ini tak wujud masa aku di KL dulu huh? ...

MALAM MASKARA
3 Nov 2008 by saudagar gaRAM..
sabtu kemarin,gua layan ke MASKARA SHORTIES dengan kazen gua yang sepuluh hari lagi tua dari gua.. wa cakap lu,tabik kepada SINDIKET SOLJAH.. gila ramai orang datang malam tu.. dari KAWAN KAWAN YANG KITA SUKA. ...

Maskara Shorties bersama kawan-kawan yang kita suka
3 Nov 2008 by zan
Pernah gak la aku layari blog penganjur ketika MASKARA yang lepas2 tapi tak de la sebanyak malam minggu tu. Memang kagum aku walaupun promosi hanya melalui internet. Dahsyat giler (bak kata Awie dalam Zombie Kampung Pisang). ...

tindakbalas dari mereka di luar sana
3 Nov 2008 by benmaya
di bawah ini adalah apa yang mereka kata di blog/laman web: MASKARA SHORTIES Saturday, November 1, 2008 POST-MASKARA SHORTIES Kredit Foto : Muhammad Firdaus Ariff SOL-JAH http://sol-jah.blogspot.com ZAMRI MOHAMAD Maskara Shorties, ...

MASKARA SHORTIES NITE
3 Nov 2008 by one love
abg nazari, kak jib dan abg lan :). penontonss dan abg pyan, abg mamat and abg sinaganaga! penontonsss and the white shirt guy is abg meor :). abg iqbal, abg ajami and nampak tak abg mamat tu ha? perasan muda melepak dengan anak2 muda! ...

Aku perlukan rehat...
3 Nov 2008 by sukahati
Habis tu dah pukul 6, Nani dengan aku ingat nak lepak kat Masjid yang dekat dbp tuh sbb mlm tuh plan nak pergi Maskara Shorties. Gigih kan?? nak tunggu result pun mcm la menang kan?? So baik la berambus sbb mlm tuh ader plan lain. ...

aku tak de idea... otak aku beku, brader kat sebelah bau rokok dia ...
2 Nov 2008 by sicarangkulina
aku pergi tengok semi final dan final pesta bola merdeka, aku pergi eco film fest, aku pergi maskara shorties... lain-lain... aku jalan2, lepak2 rumah member, buang masa sana-sini. bergembiralah! sekian.

Tahniah Alif
2 Nov 2008 by Ismail
Sekalung tahniah ku ucapkan kepada ahli-ahli lembaga Sindiket Soljah kerana dengan jayanya melangsungkan Maskara Shorties buat julung-julung kalinya. Aku sempat berdiskusi bersama Mamat Khalid. Malam itu aku berada disitu. ...

Snap@Maskara
2 Nov 2008 by MrRoy
Team Maskara Shorties. Tips dan teguran membina dari Mr MK sambil diperhatikan oleh Pian Habib. sofi jikan dan gua, janggut lu lagi panjang la. Posing maut dari pengarah pilihan. antara awek-awek yang ada pada malam tu...eh! bini aku la ...

Maskara Shorties
2 Nov 2008 by pipiyapong
Kutu-kutu semua cakap gua gedik. Nampaknya lakonan gua berkesan. Notakaki: Terima kasih kepada semua yang hadir. Dia punya ramai yang datang sampai kalah Masjid Tempoyang..!!

Tembok,SMS dan Maskara
2 Nov 2008 by syd
Semalam ke Maskara Shorties.Enjoy dan tertarik dengan Melayu 106 Mamat Khalid.Hari Ini Hari Bodo Saya Cik! berjaya buat aku ketawa.Memang agak bodo hari yang dilaluinya.Genggam karya Tok Rimau mengingatkan aku pada kes yang baru saja ...

apa aktiviti hujung minggu anda?dataran merdeka?
2 Nov 2008 by masta
kedatangan AKU ke malam maskara-shorties memang tidak terancang..teragak mahu pergi..AKU terus memberitahu langsir..hari yang bagi AKU cukup letih disebabkan tidur kurang daripada sejam..walaubagaimanapun..acara mascara-shorties agak ...

maskara shorties - siapa punya kerepek bawang sedap malam itu
2 Nov 2008 by kel@mbu
MASKARA SHORTIES - SIAPA PUNYA KEREPEK BAWANG SEDAP MALAM ITU gambar ihsan Basrie Orang ramai berpusu-pusu. Maskara kali ini betul-betul pecah panggung. Cawan pakai buang habis begitu saja. Aku cuma sempat layan kerepek bawang sedap ...

MASKARA-SHORTIES YANG HEBAT
2 Nov 2008 by Rudy
Usah pertikai kehebatan penganjuran Maskara-Shorties malam minggu yang lalu. Sampai aku terpaksa bayar ar em dua memakir kereta di sebelah kubur Cina depan Rumah PENA. Melimpah! Maaflah. Aku tidak akan bercerita sangat tentang difilem ...

maskara shorties 012 Nov 2008 by nobody@flickr.com (Saiful Nang)
Saiful Nang posted a photo:. maskara shorties 01. kredit to muhammad firdaus ariff.

Maskara Shorties juga
2 Nov 2008 by miezi
Pemergian ke Maskara Shorties di Rumah Pena semalam bertemankan adik laki aku yang kebetulan baru habis gig kat BB. Aku malas nak ajak kawan-kawan pergi, sebab ada sesetengah kawan-kawan aku budget Diva/Superstar/Selebriti Terkenal ...

Saya kembali
2 Nov 2008 by Water Lily
Saya fikir-fkir mau mengajak dia ke Maskara Shorties. Saya sampai di rumah dalam keadaan yang amat letih. Hati masih mahu pergi Maskara Shorties. Rupanya jam delapan baru terpisat-pisat bangun. “Nasib baik, tak pergi. ...

Maskara Shorties, di sebalik tabir...
2 Nov 2008 by spyz
Selepas 24 jam Maskara Shorties berlalu. Sebelumnya. “Kau ingat Spyz Tuhan??” jerkah Vovin kepada Naga di dalam telefon. Acara 5 jam lagi akan bermula, kami masih berkira-kira mahu buat di dalam atau di luar Rumah Pena. ...

Maskara Shorties : Malam ‘Makan Asap’
2 Nov 2008 by Bayan
“Aik, tak tengok filem kat luar?” tanya seorang jejaka yang memakai t-shirt coklat bercop Sindiket Soljah. “Sesak nafas,” jawab saya. TOK RIMAU - “GRIP PHONE”. KUMPRINX -”HITAM”. MAMAT KHALID - “MELAYU 106”. ...

SELLING FAST
2 Nov 2008 by MASKARA SHORTIES
Lebih 200 naskhah terjual dalam sekelip mata. Image Hosted by ImageShack.us RM22 senaskhah, termasuk harga pos (Malaysia sahaja). Apa-apa pun, hubungi kami di sindiketsoljah at gmail dot com.

Maskara Shorties!
2 Nov 2008 by Dani Izwan zainol
Semalam satu mlm berehat di rumah pena melayan maskara shorties. Ok la. Bnyk juga filem yg tak smpat aku tonton gara2 no plet keta pett yang diannounced minta diubah2 banyak kali. Kalo semalam singgah beli magnum 4D, harini mst dpt 1st ...

Why...? Why....?? Why....??? (Mungkin ini post yg Maha Panjang...)
2 Nov 2008 by maPieCeoFarT
Semalam ke MASKARA Shorties... seronok skali membonceng atas empat roda milik en. azmir (thanx bro... =D..) kami ke sana dgn gembira - ader aku, si jajan^kopi, en.vita, en.tomok dan en.azmir semestinya lahh... kalo tak, xkan kete tuh ...

MASKARA Shorties
1 Nov 2008 by Hisham Alias
semalam. kali pertama ke maskara. bertempat di rumah PENA. program anjuran para blogger yang menggelarkan diri mereka sindiket sol-jah. parkir sesak. libang-libu cari parkir. ramai betul manusia. hidangan pada malam ini ialah tayangan ...

Canon Photomarathon 2008 & Maskara Shorties 2008
1 Nov 2008 by nhanania
Canon Photo Marathon Malaysia 2008 Venue : Berjaya Time Square, Pavillion KL, KLCC Date : 1st Nov 2008 Time : 7am - 8pm aku smpai agak lewat sedikit, around 720am..aku pergi sana dgn kereta baru Sukahati..hhhehe merasa aku naik kereta ...

Maskara Shorties, buka pintu untuk suara baru1 Nov 2008 by Blog Rasmi Motivasi Minda
Sempat juga menghadiri Maskara Shorties. Kali ini ia menghimpunkan penggiat filem pendek dan mereka yang baru-baru bereksperimentasi dengan dunia filem pendek. Lari daripada kebiasaan aktiviti terdahulu. Kami tiba awal di sana, ...

..::MASKARA SHORTIES : THE UNTOLD STORIES::.. Malam tu Lautan ...
1 Nov 2008 by madulebah
MASKARA SHORTIES : THE UNTOLD STORIES::.. Malam tu Lautan manusia di setiap penjuru Mujur polis dan FRU Tak datang serbu Saya tak boleh nak komen tentang filem. Sebab satu filem pun saya tak dapat nak tengok. ...

Ber'Willie Nelson' di pagi ahad terasa seperti sedang chill-out di ...
1 Nov 2008 by Wan Ratno
Semalam aku ke Maskara Shorties di Rumah Pena. First impression; ramainya orang. Aku amik port paling bagus untuk menonton sampai cramp otot-otot di bontot. Tapi takpa, sebehagiannya amat menarik perhatian. Untuk aku memberi komen, ...

10 KALUNG TAHNIAH BUAT SINDIKET SOL-JAH ATAS KEJAYAAN MASKARA SHORTIES
1 Nov 2008 by SESEORANG
kesimpulannya, MASKARA SHORTIES malam tadi sangat berjaya.kenapa aku cakap sangat berjaya?sebab apa aku lihat malam lebih, jauh lebih hebat dari yang aku expect.sekali lagi tahniah buat SINDIKET SOL-JAH. ...

Kisah Benar Tentang Kelmarin, Semalam, Hari Ini dan Esok
1 Nov 2008 by Anasir
Aku ke acara Maskara Shorties. Niat utama nak jumpa kawan-kawan selain nak tengok hasil kerja beberapa orang yang buat cerita. Ada orang lama dan ada orang baru. Aku tak pandai pasal filem pendek. Kalau nak pendekkan filem, ...

Laporan : MASKARA Shorties Mantap Dalam Gelap
1 Nov 2008 by dugongsenyum
Tayangan filem pendek aka shorties yang cukup santai dan 'berisi'. Sebagai salah seorang kawan mereka, aku menumpang bangga. Aku dapati semua filem pendek yang ditayangkan mempunyai teknik cinematografi yang best mantap tahap angkasa! ...

Peristiwa : MASKARA Shorties
1 Nov 2008 by Vitamin
hari ini aku berjaya menghadirkan diri ke MASKARA anjuran Sindiket Sol-Jah. kiranya, aku semakin konsisten menghadirkan diri ke program derang ni. kenapa? aku pun tak tau. mungkin derang ni lain sikit. lain maksud aku, pendekatan derang ...

post-maskara shorties.
1 Nov 2008 by faizalmukhtar
Bukan enteng-entengan rupanya untuk menghadam pemikiran film maker independen Malaysia dewasa ini. Ini pun masih ada yang terkandas kat saluran esofagus-kerongkong-trakea, malah menyekat sedikit sistem pembuluhan sel darah merah gua. ...

Wish I remembered to bring my camera
1 Nov 2008 by a t o m i c betty*
If I were to say it all like how Rahman does it in that Perodua ad- It'll be Benefit Warehouse Sale - Baba Low - Mid Valley - Chilli's KLCC - Eco Film Festival - Palate Pallete - Maskara Shorties. All that, and I was at 21 last night ...

mascara shorties
31 Oct 2008 by joabdullah
usaha murni harus dipandang jgn dibiar sepi. merekalah pengerak utk masa yg mendatang malah pemberi warna baru pada persekitaran scene yg malap ni. pls guy! LAMAN WEB PEMBIKIN FILEM PENDEK YANG TERLIBAT DALAM MASKARA SHORTIES ...

pemberian. MASKARA31 Oct 2008 by nickmenza
MASKARA Shorties malam ini di rumah PENA. Aku kepingin untuk turut melepak dan melihat filem-filem pendek yang dihasilkan oleh orang-orang ‘underground’ yang mempunyai ’sesuatu’ dalam diri mereka untuk diekspresikan kepada khalayak. ...

Pengalaman Saya Di Maskara Shorties3 Nov 2008
Kumprinx sedang asyik mengejas daun pintu Orang pepalih ramai datang. Kereta bersusun di luar sana. Gua jadi main panik. Team kami tiba lewat dan terlepas menyaksikan tayangan video klip gua. Hape cerita tuan punya badan tak tengok ...

Monday, 3 November, 2008

Minus One

Sama ada kamu perasan atau tidak, Amir Mukhriz sudah tidak lagi berada dalam barisan Sindiket Sol-Jah.


Foto ehsan: www.irwandy.com
Dari kiri: Tok Rimau, Op, Vovin, Spyz, Sinaganaga, Samurai, Jigo, Pipi "All Out" Yapong, Mat Jan.

Amir Mukhriz sukar memberi yang terbaik untuk Sindiket Sol-Jah dan tidak mahu lagi memberi harapan palsu pada rakan Sol-Jah yang lain. Sinaganaga bersetuju membenarkan Amir bersara awal. OK, katanya. Ringkas sahaja jawapannya.

Tok Rimau marah-marah. Katanya pada Jenderal, "Dulu masa Jigo nak berhenti, beriya-iya kau tahan dia ya? Bila Amir nak berhenti, kau cuma balas 'OK' sahaja?"

"Dah tu, kau nak aku jawab apa lagi?" Kata Sinaganaga, dalam gelak-gelak.

Tabik untuk kamu, Amir Mukhriz. Hingga ketemu lagi, sahabatku.

P/S: Masa Irwandy tangkap gambar ni, wa rasa sungguh sentimental. Lebih feel daripada bergambar dengan famili di hari raya. Heh!

Sunday, 2 November, 2008

POST-MASKARA SHORTIES

kredit foto : muhammad firdaus ariff

Jika ada ulasan mengenai maskara shorties atau apa-apa saja mengenainya, sila tinggalkan link di ruang 'comments'.

Terima kasih atas sokongan dan dorongan.

Humchaaa!!!

Saturday, 1 November, 2008

SUDAH TERBIT

Image Hosted by ImageShack.us

Seleksi 19 cerpen seksi, oleh 18 penulis sensasi, tentang seorang gadis misteri! Romlah: The Untold Stories adalah suplementari kepada antologi bestseller Sindiket Sol-Jah - K-ei8ht (2007).

Jika anda tidak pernah membaca K-ei8ht, hey, don't worry, cerpen-cerpen dalam buku ini boleh 'berdiri sendiri'. Humcha!

AWAS, CETAKAN LIMITASI!

Untuk tempahan, sila hubungi sindiketsoljah[AT]gmail[dot]com. Email anda akan dibalas lengkap dengan arahan pembayaran.

Harga RM22 senaskhah, (sudah termasuk kos penghantaran dalam Malaysia).

Harga promosi sempena MASKARA SHORTIES, RM20 senaskhah. Tawaran ini sah semasa majlis berlangsung sahaja.

Majlis pelancaran juga akan diadakan dalam majlis yang sama.

1 Nov 2008, 8.30pm. Rumah Pena.

Jumpa di sana!

Maskara Shorties

Dapatkan tiket-tiket MASUK PERCUMA di kaunter pengawal. :)

Image Hosted by ImageShack.us

Link ke Blog Rasmi Maskara Shorties

Panduan ke rumah PENA

TOK RIMAU
"GRIP PHONE."

KUMPRINX
"HITAM"

MAMAT KHALID
“MELAYU 106”

CHE WAN MOHD FAIZ & MOHD NAZRI B. ZAINUDDIN
"8 JAM"

NAZ ANNUAR
“MY ALIEN GIRLFRIEND”

SINAGANAGA
“MATINYA SEEKOR AYAM KONGSI GELAP”

AJAMI HASHIM
“SMS”

ALIF FIRDAUS AZIS
“HANTU SILAP MATA”

SHAZROL SUHAIME
“ADIWIRA - PROLOGUE”

BENNYLITA RAMLEE
“HARI NI HARI BODOH SAYA CIK!”

ROZINOR RAZALI
“FIVE CHAIRS”

DEAN SHAM
“RMN BROADWAY”

BIN FILEM
“CEKIK”

BATSHEEBA ZALIKA ARSALAN
"KA SI PE CAH"

GENG SIFOO
“SEBUAH KARANGAN BERTAJUK KUALA LUMPUR”

ZAINUDDIN JAMIL
"ULTRAMARINE | iBLACKHEART | SONG OF THE SEA"

SAIFUL NANG
“SURAT SEORANG IBU”

FAZLEENA HISHAMUDDIN
“THE LOST COMMUNICATION”

AKAN TERBIT

Image Hosted by ImageShack.us

Seleksi 19 cerpen seksi, oleh 18 penulis sensasi, tentang seorang gadis misteri! Romlah: The Untold Stories adalah sumplementari kepada antologi bestseller Sindiket Sol-Jah - K-ei8ht (2007).

Jika anda tidak pernah membaca K-ei8ht, hey, don't worry, cerpen-cerpen dalam buku ini boleh berdiri sendiri. Humcha!

AWAS, CETAKAN LIMITASI!